Αποχαιρετισμός στην συγγραφέα και μεταφράστρια Καίτη Οικονόμου της Ρένας Τζωράκη

Αποχαιρετισμός στην συγγραφέα και μεταφράστρια Καίτη Οικονόμου της Ρένας Τζωράκη



Την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 16:00 στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων αποχαιρέτησαν συγγενείς,φίλοι  -ες αναγνώστες την γνωστή συγγραφέα –μεταφράστρια  των μπέστ σέλλερ του Χάρι Πότερ  Καίτη Οικονόμου…Από τη στήλη αυτή εκφράζω στην οικογένειά της τα θερμά μου συλλυπητήρια αποχαιρετώντας την  με ένα μου στίχο και ένα μεγάλο ευχαριστώ ,για τα αυγινά φωτοροδίσματα ,που μας πρόσφερε μέσα από τις λέξεις της στα βιβλία της ,που θα φωτίζουν πάντοτε τα ναρκωμένα βλέμματα της Ψυχής μας…
Υπήρξα ένθερμη αναγνώστριά της τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου…
Ας είναι το Ταξίδι σου γαλήνιο στον κόσμο της Αθανασίας…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα Καίτη Οικονόμου:

Η Καίτη Οικονόμου, μεταφράστρια της σειράς των βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αλλά και δημοφιλής συγγραφέας βιβλίων μπεστ σέλερ, γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έγραψε τα μυθιστορήματα «Ο κήπος με τις μουριές» (Ωκεανίδα, 2006), «Το σκουλαρίκι της τύχης» (Ωκεανίδα, 2007), «Μου το είπε ένας άγγελος» (Ωκεανίδα, 2008), «Δράκος στο χιόνι» (2009), «Λευκή ορχιδέα» (Ψυχογιός, 2010). Ακολούθησε το 2011 «Το φθινόπωρο της μάγισσας» (Ψυχογιός), βιβλίο με το οποίο ήρθε η μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως την ίδια εποχή η Καίτη Οικονόμου χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο.


Τα βιβλία της Καίτης Οικονόμου αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από χιλιάδες αναγνώστες.
Τα μυθιστορήματά της
 Λευκή ορχιδέα, Το φθινόπωρο της μάγισσας, « Έρωτας πόλεμος το 2012,» και « Η καρδιά θυμάται το 2013» κυκλοφόρησαν  από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Το τελευταίο μάλιστα τιμήθηκε πρόσφατα από το κοινό στα Βραβεία Βιβλίου Public στην κατηγορία των Μεγάλων Συγκινήσεων.
Στις σελίδες του τελευταίου της μυθιστορήματος, ένας ναυαγός πάσχει από αμνησία και μια γυναίκα με μπλε μάτια τον ρωτά αν τη θυμάται. Είναι η γυναίκα του και προσπαθεί να τον κάνει να θυμηθεί. Επειδή, όπως υποστηρίζει, «η καρδιά θυμάται».
Με την καρδιά μας να τη θυμάται αφήνουμε και μεις αυτή τη φράση να τη συνοδεύει στην τελευταία της κατοικία μαζί με ένα μου στίχο προσευχής…



Οι αναδημοσιεύσεις επιτρέπονται σε όλους μονάχα με την αναφορά πηγής…
Κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα
Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν.238/20,(όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν2121/93 και ισχύει σήμερα) και κατά τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή των παρόντων  στίχων , με οποιαδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά ,στο πρωτότυπο, ή σε μετάφραση, ή άλλη διασκευή,  χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.
Σας ευχαριστώ θερμά:
Ρένα Τζωράκη

©



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια