Eιδήσεις, που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… επιμέλεια κειμένου:Ρένα Τζωράκη

Eιδήσεις, που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… επιμέλεια κειμένου:Ρένα Τζωράκη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης αναγορεύει την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος.

**


Το Λογοτεχνικό περιβόλι εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους της Ολυμπιονίκης μας Άννα Πολλάτου,για τον αδόκητο χαμό της σε τροχαίο ατύχημα.Να σημειώσουμε,ότι  η Άννα,χάρισε στην πατρίδα μας πάμπολλες διακρίσεις …
Η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής είχε γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1983 στην Κεφαλονιά και σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη ρυθμική γυμναστική.
Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η Άννα Πολλάτου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει το 1999 στην Οζάκα.
Επίσης, στο ίδιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.

Ακόμη, την ίδια χρονιά είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είχε γίνει στη Βουδαπέστη, ενώ το 2000 είχε κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο, στη διεθνή συνάντηση που είχε διεξαχθεί στο Τιέ.
**

Όταν το ΕΚΑΒ κόβει τον δρόμο του Άρη...

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τη  Δευτέρα το απόγευμα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και δείχνει πώς ένας υποψήφιος δήμαρχος (που επιζητεί διακαώς την ψήφο των πολιτών) συμπεριφέρεται στους πολίτες. Ωρα 5 το απόγευμα και ένα ασθενοφόρο καλείται να παραλάβει μια κυρία που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Καρύτση.

Άψογος και επαγγελματίας ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, αφού ήλεγξε την κατάσταση της γυναίκας, αμέσως μετά ενημέρωσε τον συνάδελφό του να φέρει το φορείο. Και ξαφνικά ήρθε από το πουθενά ένας κύριος (από αυτούς που μόλις τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι είναι... παράγοντες) και ζήτησε επιτακτικά να απομακρυνθεί αμέσως το ασθενοφόρο για να περάσει το αυτοκίνητο του υπουργού. Να φύγει, όμως, να πάει πού; Και ποιος υπουργός ήταν αυτός που ήταν τόσο βιαστικός και ήθελε να περάσει τη στιγμή που ακόμη μεταφερόταν με το φορείο η κυρία, η κατάσταση της οποίας φαινόταν ότι είχε επιδεινωθεί;
 
Έλα όμως που ο εν λόγω «παράγοντας», αν και παρατρεχάμενος πολιτικού, είχε και ιατρική άποψη, επιμένοντας να φύγει αμέσως έτσι όπως είναι το ασθενοφόρο γιατί βιάζεται ο υπουργός. Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία έμεινε έκπληκτος και είχε την περιέργεια να δει ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο υπουργός για χάρη του οποίου ακόμη και ασθενοφόρα πρέπει να μετακινούνται, κι ας κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή. Και ποιον νομίζετε ότι βλέπουν; Τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που υπενθυμίζω ούτε υπουργός είναι ούτε βουλευτής, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Οταν αντελήφθη την κατακραυγή και την οργή του κόσμου έκανε με χαμηλωμένο βλέμμα ότι ησχολείτο με το κινητό του και ότι τάχα δεν κατάλαβε τίποτα. (Μαρτυρίες από τον κόσμο καθώς και ο αριθμός πινακίδας του «κυρίου υπουργού» βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.)
Πηγή:left.gr
**
Ημέρα πένθους, μνήμης και βαθιάς περισυλλογής  η σημερινή  για την γενοκτονία των Ποντίων…



Οι Πόντιοι θρηνούν τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας. «Μια συγγνώμη ζητάμε για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών μας, από τις τουρκικές θηριωδίες»
Ο λαός δεν ξεχνά και ούτε θα ξεχάσει αν δεν αποκατατασταθεί η παγκόσμια αδικία ενάντια της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Έλληνες, μας τα έχουν πάρει όλα και μας διασύρουν διεθνώς.

«Μέσα σε μία οκταετία (1914-22) με ωμό τρόπο, ξεκληρίστηκαν οι Έλληνες της Ανατολής.

Το σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο Κεμάλ στην Αμισνό (Σαμψούντα): «εξοντώστε τους γκιαούρηδες. Σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο! Να έχετε κατά νου τον πλούτο  που έχουν στις πόλεις σας! Αν τους βγάλετε από τη μέση, θα γίνει δικός σας».

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης έγραψε:

Στο παρόν σημείωμα, θα αναφερθούμε  σε επίσημα στοιχεία από τα αρχεία του Αυστριακού υπουργείου εξωτερικών, με βάση τα τηλεγραφήματα που έστελνε ο πρέσβης Παλαβιτσίνι και πρωτοδημοσίευσε το 1962 ο Πόντιος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης Πολυχρόνης Ενεπεκίδης, αλλά και σε στοιχεία από τα αρχεία του Φόρεϊν Οφις.
Το Σεπτέμβριο του 1915 οι Νεότουρκοι πιστεύουν οτι έφτασε η μεγάλη στιγμή! Ακολουθούν αδίστακτα κι εκτελούν τις ντιρεκτίβες  του γερμανού συμβούλου του Κεμάλ, στρατάρχη Λίμαν φον Σάντερς: «Στρατολόγηση του  χριστιανικού πληθυσμού, ένταξη στα περιβόητα Αμελέ Ταμπουρού ( Τάγματα Εργασίας) των ανδρών και εκτόπιση των λοιπών από τις παραλιακές πόλεις προς την ενδοχώρα…»

Νοέμβριος του 1916, δήλωση του Ραφέτ Μπέη στον αυστριακό πρόξενο Κβιατκόβσκι: «πρέπει να τελειώνουμε με τους Έλληνες. Έστειλα  στα περίχωρα της Αμισού τάγματα, δια να τους εξοντώσουν». Το μακελειό άρχισε, ο θάνατος περιοδεύει στις πανάρχαιες πολιτείες του Πόντου. Οι Έλληνες εξοντώνονται, οι περιουσίες τους λεηλατούνται, οι γυναίκες  και τα κορίτσια αρπάζονται και βιάζονται, οι πρόκριτοι οδηγούνται στην κρεμάλα και πολλοί σε βασανιστικές πορείες στην εξορία, όπου, όσοι πεθαίνουν καθ’ οδόν, τα άταφα  πτώματα τους γίνονται βορά σαρκοβόρων ζώων και γυπαετών …

Οι εκθέσεις πρεσβευτών και προξένων λες και αντιγράφτηκαν από φανταστικά  μυθιστορήματα συγγραφέων… Περιοχή Σαμψούντας : «11-12-1916. Λεηλατήθηκαν 5 ελληνικά χωριά και κατόπιν εκάησαν. Οι κάτοικοι εξετοπίσθησαν. 17-12-16:  Λεηλάτησαν κι έκαψαν 11 χωριά, μαζί με σχολεία και εκκλησίες, οι χωρικοί κακοποιήθηκαν κι εκτοπίστηκαν. 31-12-16: 18 ελληνικά χωριά κι εκκλησιές λεηλατήθηκαν, πυρπολήθηκαν και περίπου 60 γυναίκες βιάστηκαν. Οι διωγμοί πήραν διαστάσεις των Αρμενικών! 31-1-17: Ο αιμοσταγής πασάς Ταλαάτ μπέης λέει σε αυστριακό πρόξενο: «΄Ηρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε με τους έλληνες, όπως κάναμε το 1915 με τους Αρμενίους».

Σε τηλεγράφημα για τη νότιο περιφέρεια της Σαμψούντας, διαβάζουμε: Οι Έλληνες έφυγαν, οι αγροί ερήμωσαν, το εμπόριο σταμάτησε, ο ελληνισμός εξοντώθηκε! Μέχρι σήμερα λεηλατήθηκαν και κάηκαν  από τον τουρκικό στρατό, 890 σπίτια, 17 εκκλησιές και 16 σχολεία. Τα ίδια στρατεύματα έκαψαν και λεηλάτησαν δυτικά και ανατολικά, 341 σπίτια κι εκκλησίες, δολοφονήθηκαν 75 χωρικοί, ανάμεσα τους τρείς ιερείς, ενώ βιάστηκαν  69 γυναίκες! ( Αν αγαπητοί αναγνώστες, καιγόταν ένα μόνο χωριό στην Ευρώπη, φαντάζεστε  την  αναστάτωση που θα προκαλούσαν και πως θα το αξιοποιούσαν οι ευρωπαίοι;)

Τις θηριωδίες στην περιοχή Κερασούντος διέπραξε ο μέγας εγκληματίας Τοπάλ (κουτσός) Οσμάν με τους Τσέτες (ατάκτους) όπως στην περιοχή Σουρμένων και στο Πουλαντζάκι, το θέρος του 1920. Περί αυτών ομιλούν τα αρχεία του Φόρειν Οφις. Παραλήπτης ο λόρδος Κόρζον, και αναφέρουν διώξεις και δολοφονίες των χριστιανών και βιασμούς παρθένων, «επαίσχυντοι πράξεις, ύβρις δια την ανθρωπότητα»
**
Ποια ονόματα συγκαταλέγονται στη λίστα των πλουσίων;
Ελληνικά ονόματα -είτε κυπριακής είτε ελληνικής καταγωγής- συγκαταλέγονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας που δημοσιεύουν οι Sundays Timmes.
Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του ομίλου easyGroup, είναι ο πλουσιότερος κυπριακής ή ελλαδικής καταγωγής επιχειρηματίας στη φετινή Λίστα Πλουσίων της Βρετανίας.
Bρίσκεται στην 33η θέση και η περιουσία του εκτιμάται στις 2,78 δισεκατομμύρια στερλίνες.
Στην 62η θέση βρίσκεται ο Άλκης Δαυίδ (Alki David) με περιουσία 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών και η οικογένεια Λεβέντη με τη δραστηριότητα στους τομείς των αναψυκτικών και των media.
Ακολουθούν στην 67η θέση ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με περιουσία 1,35 δισ. λιρών και ο Κρις Λαζαρή στην 89η θέση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, με περιουσία 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών.
Στα ονόματα της λίστας των χιλίων περιλαμβάνονται επίσης οι Μαρί Σαντάλ (105), Τζον Χριστοδούλου (116), Μιχάλης Λαιμός (167), Ανδρέας Παναγιώτου (273), Θίο Παφίτης (367), Κρις Ρόκος (407), Άντονι Γκριν (της οικογένειας Ζοχώνη – 412), Άλεξ Γουλανδρής (458) Τρύφων Νάτσης (επίσης 458), Στέλιο Στεφάνου (647), Θίο Καρπάθιος (691), Τζορτζ Μάικλ (846) και Ντέμης Χασάμπης (989).
**

Ποιοι επώνυμοι στις φετεινές εκλογές θριάμβευσαν και ποιοι δέχτηκαν πανωλεθρία;
Νικητές!!!!
Ηλίας Ψινάκης, Απόστολος Γκλέτσος, Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Μώραλης
Μεγάλοι χαμένοι:
 Άντζελα Γκερέκου, Λίλα Καφαντάρη  ,Παύλος Χαϊκάλης και 
Τέρενς Κουίκ 
**

Την τελευταία του πνοή άφησε ο...
Τζακ Μπράμπχαμ σε ηλικία 88 ετών. Ο εκλιπών, επονομαζόμενος και Σερ Τζακ, υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής της Formula 1, το 1959, το 1960 και το 1966.

Μάλιστα ήταν ο πρώτος που κέρδισε τον τίτλο με αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο ίδιος (1966) και κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1966 και το 1967. Συνολικά είχε 14 νίκες σε Grand Prix και 31 παρουσίες στο πόντιουμ, ενώ μία από αυτές τις νίκες είχε έρθει με τον ίδιο να σπρώχνει το αυτοκίνητό του στον τερματισμό!

Το 1970 αποσύρθηκε στα 44 του χρόνια και Το 1979 έγινε ιππότης, ενώ οι τρεις γιοι του και δύο εγγονοί του ακολούθησαν τα χνάρια του...







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια