«Φρένο» στο δημοψήφισμα για το νερό από το υπ. Εσωτερικών!

«Φρένο» στο δημοψήφισμα για το νερό από το υπ. Εσωτερικών!



«Φρένο» προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών στη διεξαγωγή του αυριανού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Μετά από έκτακτη σύσκεψη το  Σάββατο, κινημάτων, φορέων και δημάρχων της περιοχής αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθεί κανονικά το δημοψήφισμα και οι κάλπες θα στηθούν έξω από τα σχολεία που θα λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα.

Μια μέρα πριν στηθούν οι κάλπες ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει στη σχετική εγκύκλιο, σύμφωνα με την Αυγή:

«Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή   18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρα κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία».

«Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», καταλήγει η εγκύκλιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μετά από αποφάσεις των 11 δημοτικών συμβουλίων των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, και γίνεται με την εποπτεία της καμπάνιας «SOSτε το νερό». Επίσης, το εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται στην κεντρική εφορευτική επιτροπή που θα λειτουργεί σε κάθε δήμο. Τη διαδικασία θα παρακολουθούν και Ευρωπαίοι παρατηρητές, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή εθελοντών.

tvxs



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια