Οι σκέψεις μου της Ρένας Τζωράκη

Οι σκέψεις μου της Ρένας Τζωράκη

Ξημερώνει σε λίγες ώρες ψηφίζουμε…



Ας μην ξεχνάμε που θα δώσουμε την ψήφο μας και ας επανέλθει η μνήμη, που  βρίσκεται σε χειμερία νάρκη…
Προδότης κατά τον Θουκιδίδη δεν είναι μόνος αυτός που
φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." 

Η ρήση του Orwell  γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη , τούτες τις ώρες  κατά τις οποίες οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσης, τα διάφορα τρωκτικά του πολιτικού συστήματος και των μέσων μαζικής εξαπάτησης, ενδύονται τις «σινιέ» καρναβαλικές φορεσιές του αλτρουισμού τους, μοιράζοντας τρόφιμα και ρούχα στους αναξιοπαθούντες που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται.


«Η φιλανθρωπία όμως δε μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε».
Οι συνάνθρωποι μας που βουλιάζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας πολλαπλασιάζονται εξαιτίας αυτών των «φιλάνθρωπων» που με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους μετατρέπουν άνεργους σε άστεγους, υποχρεώνουν συνταξιούχους σε μόνιμη ανέχεια, καταδικάζουν ασθενείς σε θάνατο.
Το ερώτημα όμως και το διακύβευμα που αναδεικνύεται με αυτές τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι αν ο λαός πιστεύει ότι η συμβολή του στον νέο κύκλο, στο ιστορικό αίτημα για μια αναβαθμισμένη Ποιοτικά Δημόσια Ζωή θα είναι η επιστροφή της μορφωτικής υπανάπτυξης, της χυδαιότητας και δυστυχώς των μεταπολιτευτικών σκουπιδιών που επέπλευσαν σ όλα τα κυβερνητικά κόμματα. Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο ύφος του γόη. “Λίγο γκρινιάρης, λίγο μουρντάρης . . .” Τα παραπάνω καυστικά λόγια του Γεωργίου Σουρή θα μπορούσαν με ακρίβεια να περιγράψουν την  κατάντια της μεγαλύτερης μερίδας του πολιτικού προσωπικού που άσκησε διοίκηση και θα τεθεί σας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη, σε μια κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία. Θα αναδείξετε δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες αυτούς που τρία και πλέον χρόνια τη μόνη φράση που είχαν στο στόμα τους  ήταν :¨Η Πατρίδα μας που περνά κρίση , και μπλα . . . μπλα . . . μπλα . . . ;
Ας μας φωτίσει ο Θεός έστω και την ύστατη ώρα να  ψηφίσουμε τον καλύτερο....





Στη σελίδα του Υπουργείου εσωτερικών και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος, γράφοντας τα προσωπικά του στοιχεία (όνομα, επώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας και έτος γεννήσεως) να μάθει σε πιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσει.
Καλή σας μέρα και καλή ψήφο!!!




Τέτοιες στιγμές μου έρχονται  οι στίχοι  του μεγάλου ποιητή μας Ο Ελύτη:





Ένα το χελιδόνι *
Για να γυρίσει ο ήλιος *
Θέλει νεκροί χιλιάδες *
Θέλει κι οι ζωντανοί *

Θε μου Πρωτομάστορα *
Θε μου Πρωτομάστορα *

Πάρθηκεν από Μάγους *
Το' χουνε θάψει σ' ένα *
Σ' ένα βαθύ πηγάδι *
Μύρισε το σκότα *

Θε μου Πρωτομάστορα *
Θε μου Πρωτομάστορα *

Σάλεψε σαν το σπέρμα *
Το φοβερό της μνήμης *
Κι όπως δαγκώνει αράχνη *
Έλαμψαν οι γιαλοί *

Θε μου Πρωτομάστορα *
Θε μου Πρωτομάστορα *
κι η Άνοιξη ακριβή
θέλει δουλειά πολλή
να 'ναι στους Τροχούς
να δίνουν το αίμα τους.

μ' έχτισες μέσα στα βουνά
μ' έκλεισες μες στη θάλασσα!

το σώμα του Μαγιού
μνήμα του πελάγου
το 'χουνε κλειστό
δι κι όλη η Άβυσσο.

μέσα στις πασχαλιές και Συ
μύρισες την Ανάσταση!

σε μήτρα σκοτεινή
έντομο μες στη γη
δάγκωσε το φως
κι όλο το πέλαγος.

μ' έζωσες τις ακρογιαλιές
στα βουνά με θεμέλιωσες! 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια