Καλημερίσματα της Ρένας Τζωράκη(Για την Εαρινή Ισημερία)

Καλημερίσματα της Ρένας Τζωράκη(Για την Εαρινή Ισημερία)









(Ας αφήσουμε τη  μαγεία της ποίησης με τον απαλό στίχο της μουσικής να ανοίξουν τα φυλλοκάρδια μας στην Αγάπη!!!!
Καλή σας μέρα!!!
Και μην ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να ναι κάποιος ποιητής για να γραψει ένα στίχο,ποιητής θεωρείσαι όταν εστιάζεσαι στη στιγμή και μετατρέπεις αυτό το τίποτε σε κάτι και θεωρείς το πιο  Απλό στη ζωή σου θαύμα και ευγνωμονείς το Θείο κάθε στιγμή,κάθε λεπτό της Ζωής σου!!!!)



Εαρινή Ισημερία σήμερα και Παγκόσμια ημέρα της ποίησης!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ποιητή των Πάντων μου με έμαθε να βλέπω να αισθάνομαι να  γεύομαι να ακούω και να μετατρέπω αυτό το κάτι το ασήμαντο στους άλλους σε στίχο…
Ας φωλιασει η συμμετρία η Αρμονία και η παντοτινή  Άνοιξη στην καδιά στο Νου και στην Ψυχή μας!!!
Η παγκόσμια μέρα της ποίησης καθιερώθηκε από   τον 
 Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.
Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και μέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

Το Λογοτεχνικό περιβόλι στέλνει την Αγάπη του  και τις ευχές του σε όλους τους αναγνώστες του με την Ομορφιά της ποίησης  στη Ζωή μας…
Και μην ξεχνάτε
 πως ο μόνος δρόμος είναι της Αγάπης το Φως…
Ας τον ακολουθήσουμε!!!

  Ας  ταξιδέψει ο Νους σήμερα στη θεία τέχνη της  ποίησης  με τη μαγεία της μουσικής …|
Γιατί η ποίηση όταν ανταμωθεί με τη μουσική και χορέψει αυτό το υπέροχο βαλς της Ζωής γεννιέται το αληθινό Θαύμα!!!!
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια